VÅR HISTORIA

Pannrummet är en plats för berättelser. Spänning, drama, kultur och ond bråd död. Här inne ryms allt. Härifrån skräddarsyr vi din berättelse, formar ditt budskap och berättar din historia. En gång brann elden i de stora pannorna. Nu brinner lusten för berättande och dramaturgi, ett uråldrigt hantverk som vi anpassar för en digital nutid.

Beläget i Gröndal i källaren i ett av Stockholms högre hus ligger Pannrummet. I stadsdelen bodde Rolle Stoltz och Bo Widerberg, här låg SF-studios och till och med Dramaten startade en filial här i början på 60-talet för att berika arbetarna med kultur. Här har många klassiska svenska filmer spelats in. Fimpen, Strul, Joe Hill och Jönssonligan. 

Pannrummet var en gång hjärtat i föreningen på berget mitt i Gröndal. Härifrån fick flera hundra lägenheter sin värme. Här arbetade portvakten och de stora pannorna var hundratals boendes trygga nav där allt kretsade kring. Sen kom den moderna fjärrvärmen och pannrummet glömdes bort. Det en gång så viktiga rummet blev en avstjälpningsplats. Pulkor, cyklar, skräp och skrot fyllde snabbt lokalen. Pannrummet blev en belastning, en plats där ingen ville vara… Men så en dag så väcktes Pannrummet ur sin slumrande sömn, smutsen torkades bort, skräpet slängdes, ny färg täckte väggar och golv. Människor flyttade in och återigen sprids värmen, nu i form av berättelser, från pannrummet. 

Här nedan ser du det som också är en del av oss, våra produktioner. Ta gärna även en titt på Din historia, där ser du ett urval av företag, myndigheter och museum vars historier vi har haft förmånen att förmedla.

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress